Wonen in Capelle aan den IJssel

Het ensemble aan de ’s Gravenweg 325 in Capelle aan den IJssel ondergaat een grondige renovatie en uitbreiding, met als doel het creëren van een sfeervolle en veilige woonomgeving voor ouderen die zorg en begeleiding nodig hebben. Oplevering zal plaatsvinden in Q3 2024. Het ensemble omvat een oude boerderij, een herbouwde wagenschuur en een nieuw bouwgedeelte, en wordt aangevuld met 24 zorgappartementen in plaats van de oorspronkelijk geplande 18. Deze uitbreiding is gebaseerd op de behoefte aan 24-uurszorg, zoals onderbouwd in een brief van zorgaanbieder Kloek.

De renovatie en uitbreiding zijn tot stand gekomen na uitgebreid overleg met de gemeente Capelle aan den IJssel en verschillende betrokken instanties, waaronder het Q-team, Dorp stad en land, en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Op locatie is besloten om de nieuwbouw aan de achterzijde uit te breiden, waardoor de monumentale boerderij en de wagenschuur onaangetast blijven. Er zijn aanpassingen gemaakt aan de indeling, en de glazen verbinding tussen de gebouwen is naar achteren verplaatst.

Het parkeren is uitgebreid met 15 parkeerplekken op eigen terrein, in lijn met de oorspronkelijke vergunning. Daarnaast zijn fietsparkeerplaatsen behouden gebleven.

Informatie aanvragen

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van het gerenoveerde ensemble in Capelle aan den IJssel? Wilt u meer informatie ontvangen over het wonen in dit prachtige complex? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Vul het onderstaande contactformulier in, en Wooncentrum Nederland voor Capelle zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam toekomstige bewoner

Zorgappartementen

Het gerenoveerde ensemble aan de ’s Gravenweg 325 biedt nu 24 zorgappartementen. Deze zorgvilla beschikt over luxe woonzorgstudio’s die gehuurd kunnen worden, samen met studio’s die zijn ingericht als zorghotel, zodat potentiële bewoners de zorg en service kunnen ervaren voordat ze beslissen. De meeste studio’s zijn geschikt voor één persoon en zijn rolstoeltoegankelijk met (nacht)alarmering voor directe hulp.

De zorgstudio’s variëren in grootte en kunnen naar eigen smaak worden ingericht. Bewoners kunnen zelf kiezen welke faciliteiten en activiteiten ze willen gebruiken.

Zorgverlening

Het gerenoveerde ensemble biedt basiszorg, geïndiceerde zorg en particuliere zorg aan, afhankelijk van de behoeften van de bewoners. Het zorgteam is 24/7 beschikbaar om de benodigde zorg en begeleiding te bieden. Dit omvat onplanbare zorg, 24-uurs zorg en aanvullende particuliere zorg.

In samenwerking met huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde wordt medische zorg verleend, en de organisatie heeft de erkenning voor behandeling. De deskundige medewerkers bieden hoogwaardige zorg en aandacht aan bewoners met diverse zorgbehoeften.

Algemene ruimtes en benadering

Het gerenoveerde ensemble heeft verschillende gemeenschappelijke ruimtes, zoals een eetkamer, een serre en een bibliotheek die tevens dienst doet als activiteitenruimte. Een tuin met een groot terras aan de achterzijde biedt bewoners een plek om elkaar te ontmoeten en bezoek te ontvangen.

Bij de inrichting van de zorg en de benadering van bewoners staat het individu centraal. De bewoners behouden zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven, en familieleden kunnen deelnemen aan maaltijden en zelfs meehelpen in de zorg.

Service en welzijn

Het welzijn van de bewoners staat centraal, en de organisatie streeft ernaar om de persoonlijke behoeften en interesses van elke bewoner te begrijpen. Maaltijden worden geserveerd in de gemeenschappelijke huiskamer, en er worden verschillende activiteiten georganiseerd, van filmavonden tot schilderen en wandelen.

Kosten en Financiering

Woon-servicekosten

Het gerenoveerde ensemble aan de ’s Gravenweg 325 in Capelle aan den IJssel biedt 24 appartementen variërend in grootte van 30m2 tot 51m2. Hier kunt u genieten van een veilige en aangename leefomgeving, met een 24/7 zorggarantie en een breed scala aan welzijns- en servicediensten. Het volledig verzorgd wonen in dit ensemble is beschikbaar vanaf €2.111 per maand, met prijzen die variëren op basis van de grootte van het appartement en de locatie ervan. Er zijn ook appartementen beschikbaar voor echtparen.

De all-inclusive prijzen variëren vanaf €2.111 tot €3.486, afhankelijk van de grootte van het appartement, met oppervlakten variërend van 30 tot 51 vierkante meter.

De zorgkosten worden vergoed op basis van de zorgindicatie. Bij een indicatie voor de Wet Langdurige Zorg (WLZ) worden de zorgkosten gedekt door het zorgkantoor, terwijl Wooncentrum Nederland samenwerkt met persoonsgebonden budgetten (pgb) voor zorgpakketten 4, 5, en 6. Voor deze zorg is er een eigen bijdrage die inkomensafhankelijk is. Voor een gedetailleerde financiële berekening verwijzen we u naar www.CAK.nl.

Inclusief in de prijs zijn onder andere:

 • Huur van het appartement
 • Dagelijkse maaltijden (ontbijt, lunch en diner)
 • Warme en koude dranken
 • Wasservice (wassen, drogen en strijken)
 • Deelname aan de meeste gemeenschappelijke activiteiten
 • Onderhoud van het gebouw en de tuin
 • Schoonmaak van uw appartement en gemeenschappelijke ruimtes
 • Gas, water en elektriciteit
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering

Niet inbegrepen in de prijs zijn onder andere:

 • Zorgkosten
 • Externe begeleiding
 • Optionele klusjes in het appartement
 • Maaltijden voor gasten
 • Stoomgoed
 • Aanvullende diensten op locatie, zoals de kapper, schoonheidsspecialiste en pedicure.

Informatie aanvragen

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van het gerenoveerde ensemble in Capelle aan den IJssel? Wilt u meer informatie ontvangen over het wonen in dit prachtige complex? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Vul het onderstaande contactformulier in, en Wooncentrum Nederland voor Capelle zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam toekomstige bewoner

Een studio bezichtigen?

Bent u benieuwd naar onze studio’s en wilt u de omgeving zelf ervaren? U kunt eenvoudig een bezichtiging plannen via de kalender hieronder. Kies een beschikbare datum en tijd die u uitkomt, en wij zorgen ervoor dat alles voor uw bezoek geregeld is. We kijken ernaar uit u te verwelkomen en rond te leiden.